Mechelen: hoofdstad van de beiaard

Mechelen is de trotse thuisstad van liefst zes beiaarden! Alleen al de Sint-Romboutstoren telt er twee. Mechelaars zijn het ondertussen al gewoon, de klanken van de beiaard die tot 8 keer per uur door de straten weerklinken. En bovendien is in onze stad de eerste beiaardschool opgericht, honderd jaar geleden, door Jef Denyn. 

Jef Denyn was niet enkel een gereputeerde beiaardier, hij bedacht ook heel wat mechanische verbeteringen én nieuwe speeltechnieken die ervoor zorgden dat de beiaard een echt concertinstrument werd. 

Wat hebben het Hof van Busleyden, 'T Schipke en de Sinte-Mettetuin dan met de beiaard te maken? In de beiaardwandeling ontdek je de vele plekken in Mechelen die een link hebben met klokken, beiaarden en beiaardiers.

Reserveren

Echte connaisseurs kunnen de Beiaardschool en Sint-Romboutstoren bezoeken met een beiaardier. Deze ervaring is speciaal ontworpen voor diegenen die een diepgaande waardering hebben voor muziek en cultuur. Hou er rekening mee dat het aantal beiaardiers beperkt is. Zorg er dus voor dat je op tijd boekt. Meer info vind je hier voor de Beiaardschool en hier voor de Sint-Romboutstoren.

Wanneer

Dagelijks, op aanvraag

Duur

1u-2u naar wens

Prijs

Gids: € 90 (max. 25 personen per gids)
€ 3 reservatiekost

Reservering

Reserveren

Info: Visit Mechelen,groepen@mechelen.be