Het Predikheren

Het Predikheren is de nieuwe cultureel dynamische hotspot van Mechelen. Het schept mogelijkheden tot ontmoeting, samenwerking, kunst, cultuur en literatuur. De rijke geschiedenis van het gebouw en de unieke restauratie, waarbij de gelaagdheid van het verleden een plaats krijgt, maken van het oude klooster een van de meest magische bibliotheken in Vlaanderen. In ‘de grootste leefruimte van de stad’ kan iedereen zijn verhaal brengen.

Volgens de International Federation of Library Associations behoort het Predikheren tot de vijf mooiste bibliotheken ter wereld.

Wil je het Predikheren in groep bezoeken tijdens een historische rondleiding? Klik hier voor meer informatie. 

Het Predikheren is een onderdeel van de Tinelsite. Hier vind je, naast de Kazerne Dossin, ook nog het Tinelpark: Een kleurrijke plek waar je in de zomer terechtkan voor verkoeling dankzij het verfrissende groen en het water. Kinderen kunnen genieten van de waterpret, terwijl je op adem komt op de ‘langste bank van Mechelen’.  

Openingsuren

Maandag en feestdagen Gesloten
Dinsdag 10.30 - 19.30u
Woensdag 10.30 - 17u
Donderdag 10.30 - 19.30u
Vrijdag 10.30 - 17u
Zaterdag 10 - 16u
Zondag 10 - 12.30u

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Voorzieningen voor personen met een auditieve beperking.

Het gebouw is goed toegankelijk via de Goswin de Stassartstraat en het Tinelplein. Er is een schuine helling langs de voorgevel van het gebouw. Het gebouw is uitgerust met twee liften tot aan de derde verdieping. Er is veel aandacht besteed aan toegankelijkheid wat zich uit in brede gangen en brede toegangsdeuren. 

Voor meer informatie omtrent toegankelijkheid, neem contact op met de locatie.

Contact

T +32 15 40 44 70 
E hetpredikheren@mechelen.be 
W hetpredikheren.mechelen.be

Locatie

Het Predikheren
Goswin de Stassartstraat 88, 2800 Mechelen