Het Kunstuur

De zesde tentoonstelling van het Kunstuur loopt van 16 oktober 2023 tot 31 mei 2024.

Meer info op de website

Wat kan je verwachten?

Een gevuld kunstuur

Een bezoek aan Het Kunstuur duurt exact één uur. Om de 20 minuten kunnen maximaal 8 bezoekers genieten van een intimistische beleving. Op voorhand boeken via de website is dus een must, evenals op tijd komen!

Unieke beleving van kunst

De kunstwerken worden één voor één belicht. Via een koptelefoon hoor je muziek en verhalen. De vertellers zijn bekende en minder bekende Vlamingen en worden naast het kunstwerk geprojecteerd. Ze vertellen over hun band met het kunstwerk of de kunstenaar.

Historische locatie

Deze unieke tentoonstelling heeft plaats in de Heilige Geestkapel en het aanpalende Heilige Geesthuis in Mechelen. Deze kapel dateert van het einde van de 13de eeuw en is sinds 1938 beschermd als monument. De kapel ligt tegenover de Sint-Romboutskathedraal op de hoek van de Minderbroedersgang.

Belgische topwerken

De 32 topwerken van Belgische kunstenaars komen uit de periode 1887-1938.  Meer dan twee derde van de schilderijen komt uit privébezit en is nog maar zelden aan het publiek getoond.
De andere werken zijn bruiklenen van Belgische en Franse musea.

Meer info of tickets bestellen? klik hier

Prijs

Naargelang het uur en de dag van uw bezoek betaal je de promotieprijs van € 17 of € 20 of € 22.
Klik hier voor een overzicht. 

Comfort

Toegankelijkheid

Volledig rolstoeltoegankelijk.
Toilet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. 

Het gebouw is toegankelijk via een wegneembaar steil hellend vlak met een breedte van 80 cm. De inkomdeur is vrij zwaar, maar er is steeds een baliebediende aanwezig die hulp kan bieden. De balie zelf is voor een deel verlaagd. Binnen is er voldoende vrije circulatieruimte. De doorgangen zijn voldoende breed en de deuren openen automatisch. De doorgang tussen de 2de en 3de tentoonstellingsruimte verloopt via een hellend vlak. Er zijn opvouwbare museumstoelen en twee rolstoelen beschikbaar. Het aangepast toilet is voorzien van beugels. Er is steeds hulp in de buurt indien nodig.

Contact

T +32 468 42 04 45 
E info-mechelen@hetkunstuur.com  
W hetkunstuur.com

Locatie 

Heilige Geestkapel
Minderbroedersgang 1-3, 2800 Mechelen

Klik op de blauwe plaatsaanduiding (ballon) voor meer informatie.